Tárkonyos krumplileves "Ízõrzõk" Hévíz
sponsored links
A mûsorban látott recepttõl csak kicsit tértem el!
Hozzávalók:
- 1 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 4 db krumpli /közepes nagyságú/
- 3 evõkanál olaj
- petrezselyem apróra vágva
- 1 db kisebb vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma
- fûszerek: só, õrölt bors, kevés pirospaprika, tárkony, csípõspaprika,
- 1,5 dl tejföl
- 1 evõkanál liszt, 1/2 dl tej, 1 mk ecet
Tipp:Régi szokásomhoz híven ezt még édesanyámtól tanultam. Általában a levesbe ha aprított petrezselymet teszek fõzés közben csak a felét szórom bele a másik felét csak akkor mikor már kész a leves. Ilyenkor csak egyet forr vele és már veszem is le a tûzhelyrõl !